Meivakantie met volop werk aan het spoor en stations

apr 28 , 10:26 Actueel
screenshot 20240428 102649
We schreven het al eerder maar voor wie het gemist had: treinreizigers moeten tijdens de meivakantie van de komende week rekening houden met vertragingen en omrijden, omdat er op verschillende plaatsen aan het spoor of op stations wordt gewerkt .
Van morgen tot en met zaterdag zijn er bijvoorbeeld werkzaamheden op en rond Amsterdam Centraal en Amsterdam Bijlmer. De NS raden reizigers daarom aan om met de metro te gaan of vanaf andere plaatsen via Amsterdam Zuid te reizen. Een NS-vervoerbewijs is geldig in metro's tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuid / Amsterdam Amstel.

Elders in NL

Het treinverkeer rondom Tilburg ligt twee volle weken stil, omdat er wordt gewerkt aan het spoor tussen die stad en Breda en tussen Tilburg en Vught. Er rijden vervangende stop- en snelbussen, maar reizigers moeten rekenen met een half uur extra reistijd. Ook het treinverkeer van en naar Zwolle wordt tijdelijk gestaakt, van maandag tot en met woensdag, en in dat geval omdat er een viaduct wordt aangelegd. Zwolle vormt een belangrijk knooppunt voor het verkeer naar de noordelijke provincies. Donderdag en vrijdag rijden er geen treinen tussen Zwolle en Kampen en tussen Zwolle en ’t Harde. Ook daar worden vervangende bussen ingezet.