Dennis Straat nieuwe voorzitter Stichting Monet in Zaandam

jan 18 2019, 11:32 Actueel
monet
Oud-wethouder Dennis Straat (VVD) heeft de uitnodiging aangenomen om voorzitter te worden van de Stichting Monet in Zaandam. Hij volgt de onlangs afgetreden Gert Schouten op, die niet langer met wethouder Sanna Munnikendam (D66) door éé n deur kon nadat de gemeente eigenmachtig het geplande Monetjaar had verschoven van 2021 naar 2024 .
Straat, inmiddels Gedeputeerde in Utrecht en genomineerd voor Beste Bestuurder van Nederland (maar gisteren niet gekozen ) zegt in een persbericht van de stichting dat hij alvorens hij toehapte eerst wilde zien ‘of het huidige bestuur dezelfde ambitie heeft en e´cht een stap wil zetten’. ‘We blijken op één lijn te zitten en toen was de keuze snel gemaakt.’ Volgens de rest van het bestuur is Straat ‘de gedroomde kandidaat’ vanwege zijn gedrevenheid.
[embed][/embed]

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Er gaat nu gewerkt worden aan een vijfjarenplan en aan verdere professionalisering. Verder zijn de voorbereidingen voor De Zomer van Monet in 2021 en voor het Monet Art Festival op 6 en 7 juli in het centrum van Zaandamin gang gezet.