Oud-wethouder Dennis Straat genomineerd voor Beste Bestuurder 2018

Foto: Facebook / Dennis Straat

De Zaanse oud-wethouder Dennis Straat (VVD) die eerder dit jaar afzwaaide en naar de provincie Utrecht verkaste als Gedeputeerde, is genomineerd voor de titel Beste Bestuurder van 2018.

Volgens het juryrapport op de website van Binnenlands Bestuur heeft hij op het gebied van verkeersveiligheid de handen flink uit de mouwen gestoken. ‘In korte tijd heeft hij grote stappen kunnen zetten in langslepende dossiers als de Uithoflijn. Moeilijke dossiers worden opgepakt door zijn analytische blik en effectief handelen. Hij weet hoe hij moet schakelen tussen de inwoners en de medebestuurders. Hij kan goede keuzes maken, ook in stressvolle periodes,’ aldus de lovende tekst.

Moeilijke dossiers weer bespreekbaar

Als belangrijkste wapenfeit in zijn nog korte loopbaan in Utrecht wordt het feit dat hij moeilijke dossiers weer bespreekbaar heeft kunnen maken genoemd. De verkiezing is een initiatief van Necker van Naem samen met Binnenlands Bestuur. Er zijn bestuurders genomineerd voor vier categorieën: Beste Lokale Bestuurder (waarin Straat opduikt), Beste Bestuurder van een kleine gemeente (minder dan 35.000 inwoners), Beste Bestuurder jonger dan 40 en de Beste Bestuurde decentrale overheid. Daar komen we Zaanstad verder niet tegen.

Uitslag op 17 januari

De winnaars in de verschillende categorieën worden op donderdag 17 januari bekendgemaakt tijdens het Binnenlands Bestuur evenement Kompas 2019. Meer over de genomineerden vindt u hier. Op die webpagina kunt u tot en met 13 januari 23.59 uur ook stemmen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen