Alleen met reservering naar Nationale Herdenking op de Dam

apr 30 , 11:02 Actueel
screenshot 20240430 110108
Wie dit jaar wil deelnemen aan de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam moet daarvoor een plek reserveren. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekendgemaakt.
Bij het maken van de reservering kan gekozen worden voor één van de twee zijdes van de Dam: de kant van het Damrak of de kant van het Rokin. Hou er wel rekening mee dat het Centraal Station donderdag vanwege werkzaamheden niet per trein bereikbaar is. Deelnemers aan de herdenking kunnen reserveren voor één of twee personen via herdenkingopdedam.nl. Om de doorstroom soepel te laten verlopen, zijn er verschillende tijdslots. Bij aankomst op de Dam wordt de reservering gescand. Zonder reservering is het niet mogelijk om de Dam te betreden.

Extra maatregelen

De Amsterdamse driehoek van burgemeester, hoofdofficier van justitie politiechef en het Nationaal Comité 4 en 5 mei nemen dit jaar in overleg met de Nationaal Coördinator Terrorisme en Veiligheid extra maatregelen
voor 'een waardig, beheerst en veilig verloop van de Nationale Herdenking op de Dam'. Net als voorgaande jaren stelt de burgemeester een noodverordening in. Bewoners die uitzicht hebben op de Dam moeten hun ramen en deuren gesloten houden tijdens de herdenking. Zij mogen niet op hun dakterras of balkon gaan staan. Ook is het dit jaar niet toegestaan vlaggen, borden of geluid versterkende apparatuur mee te nemen. De politie zal aanwezigen hierop fouilleren voordat zij de Dam betreden.