Sporten nóg gezonder met uitgebreider aanbod in kantines

18 jul , 8:42 Sport
screenshot 20240717 162429
De keuze in de kantines van de zwembaden De Slag, De Crommenije en Zaangolf is sinds kort uitgebreid met gezonder eten en drinken. Na de zomer volgen ook de sporthallen ZaandamZuid, Trias en De Tref. Sportbedrijf Zaanstad beheert de locaties en ontving gisteren samen met de horecacoördinator de ‘Topprestatiebadge Gezonde Sportomgeving’ uit handen van Jogg Teamfit.
In veel sportkantines is de gezonde keuze beperkt, waardoor sporters al snel voor een patatje met een glas frisdrank gaan. Met de gezonde sportkantine kunnen sporters gemakkelijker betere keuzes maken. Zo is bij de zwembaden nu minder snoep te koop en zijn de porties snoep kleiner. Ook kunnen bezoekers gratis een glas water pakken. In de koelkasten staan de gezondere drankjes beter in het zicht. En er zijn volkoren tosti’s, volkorenbroodjes en vers fruit te koop naast de bekende snacks.

Uitdaging

Wethouder van Sport Gerard Slegers hoopt dat meer sportverenigingen het goede voorbeeld volgen: ‘In Zaanstad willen we dat iedereen zich gezond voelt en gezonde keuzes kan maken. Daarom ben ik ontzettend trots dat gezonde kantines een plek kregen in de Zaanse zwembaden. Ik daag alle sportverenigingen in Zaanstad uit om ook hun kantines gezonder te maken.’ Alle locaties van het sportbedrijf zijn rookvrij en het alcoholbeleid is conform de richtlijnen van NOC*NSF.