Ronde van Noord-Holland levert mooi bedrag op voor Hartstichting

apr 21 , 11:30 Sport
screenshot 20240421 083658
April deed weer eens wat hij wil, maar fietsliefhebbers lieten zich gisteren niet afschrikken door het verre van lenteachtige weer en genoten van de Noord-Hollandse dorpen, tulpenvelden en groene polders tijdens de Ronde van Noord-Holland, een vaste prik op de wielerkalender van Le Champion.
De klassieker ging vroeg van start en al snel gaven de pelotons kleur aan de fietspaden van de provincie. De unieke startlocaties op de ijsbanen van Alkmaar en Hoorn, net als het gezellige plein van de Koemarkt in Purmerend zorgden voor een bijzondere dag voor de wielrenners die een keuze hadden kunnen maken uit 85, 110 of 160 kilometer langs de mooiste plekjes. De deelnemers aan de langste afstand verkenden bijna elke uithoek van Noord-Holland.
Naast de drie startlocaties, tevens ook verzorgingsposten, konden de deelnemers ook bij Restaurant ’t Anker in Kolhorn en IJsclub Kees Jongert in Heemskerk nieuwe energie opdoen. Hier stonden de vrijwilligers klaar om de fietsers te voorzien van een gevulde bidon en uitgebreide ravitaillering. Na het trotseren van de stevige noordenwind en de regenbuien onderweg konden de deelnemers bij de finish volgens traditie het unieke tegeltje in ontvangst nemen, als herinnering aan hun prestatie. Ter ere van het 50-jarige jubileum van de tocht ontving iedere deelnemer bij de finish ook een speciale ronde-bidon.
screenshot 20240421 083900
De Hartstichting is sinds de eerste editie van de Ronde van Noord-Holland in 1973 verbonden aan het evenement en dat is niet voor niets. Hart- en vaatziekten zijn de tweede doodsoorzaak in Nederland. Op dit moment zijn er 1,7 miljoen Nederlanders met een hart- of vaataandoening. Niets doen betekent dat het er over een paar jaar een miljoen méér zijn dan nu. Op de Koemarkt in Purmerend mocht de Hartstichting voorafgaand aan het startschot om 08:00 uur een cheque in ontvangst nemen met daarop 4286 euro. Dit prachtige bedrag is bij elkaar gefietst dankzij de deelnemers die bij hun inschrijving een vrijwillige donatie konden doen.
De 51ste editie van de Ronde van Noord-Holland wordt in 2025 gereden op zaterdag 12 april. De inschrijving opent medio november.