Ook bij AV Zaanland nu erkend veilig sportklimaatbeleid

mrt 19 , 14:21 Sport
screenshot 20240319 140810
Atletiekvereniging Zaanland heeft gisteren de officiële erkenning voor haar veilig sportklimaatbeleid ontvangen. Aftredend voorzitter Fons Kuijk nam het bord dat staat voor deze erkenning in ontvangst tijdens een feestelijke clubavond. AV Lycurgus ging Zaanland een jaar geleden al voor .
Veel junioren waren deze avond aanwezig en leden die bijzondere prestaties geleverd hebben in het afgelopen jaar, zoals club- en baanrecords. Ook hordeloper Maayke Tjin A-Lim die deze zomer Nederland (en de Zaanstreek) vertegenwoordigt op de Olympische Spelen in Parijs was present. Door AV Zaanland is de afgelopen periode veel tijd geïnvesteerd in het creëren van een veilig sportklimaatbeleid. De club heeft twee vertrouwenscontactpersonen (een dame en een heer), de reglementen zijn aangescherpt en de trainers/coaches en begeleiders hebben nu allen een Verklaring Omtrent Gedrag.

Betere prestaties

Het bord werd uitgereikt door beleidsadviseur Sport & Bewegen van de gemeente Hugo de Haan en door Simon den Heeten, verenigingsondersteuner van het Sportbedrijf Zaanstad. 'Persoonlijke prestaties en ontwikkeling in de sport kan enkel wanneer men zich veilig en vertrouwd voelt. Wanneer je je veilig en vertrouwd voelt bij je club dan ren je sneller, werp je verder en spring je hoger of verder. Daarom is het heel belangrijk dat AV Zaanland is erkend, zodat dit een veilig plek is om te sporten en het sportplezier kan worden gestimuleerd,' sprak De Haan.

Groeiende inzet

Het Sportbedrijf is enthousiast over de groeiende inzet van de Zaanse clubs voor het veilig sportklimaatbeleid: 'Het harde werken van de vrijwilligers is beloond en daar profiteren alle leden van. Wij zijn blij dat nu beide Zaanse atletiekverenigingen een veilig sportklimaat hebben,' aldus Den Heeten. Zijn organisatie heeft AV Zaanland bijgestaan in het traject richting de erkenning.
Alle sportverenigingen die erkend worden voor het veilig sportklimaatbeleid ontvangen een bord dat zij op een prominente plaats op het sportcomplex tonen. Hiermee worden sporters, begeleiders en bezoekers geattendeerd op het beleid van de vereniging.