Afas blijft nog drie jaar naamgever AZ-stadion

Foto: Google Street View

Afas Software blijft de komende drie seizoenen naamgever van het stadion van voetbalclub AZ in Alkmaar, hoewel het bedrijf uit Leusden afscheid neemt als hoofdsponsor. Afas is sinds 2010 naamgever van het stadion.

In de afgelopen twaalf seizoenen werden daar meer dan 3.400.000 bezoekers verwelkomd, werkte AZ 554 duels af in de thuishaven en waren er tot dusverre 1.034 doelpunten te zien, die het resultaat waren van het op het trainingscomplex in Wijdewormer verzette werk, waarmee AZ toch weer een beetje Zaans geworden is. ‘Afas is de afgelopen jaren niet een sponsor, maar een echte partner geweest,’ zegt commercieel directeur Michael Koster op de website van de club.

Het trainingscomplex in Wijdewormer.

 

‘Zij hebben ons niet alleen financieel gesteund, maar ook altijd meegedacht in wat het beste voor AZ zou zijn. Het is best bijzonder voor een voetbalclub om een partner van twaalf jaar te hebben gehad,’ aldus Koster. ‘Hoewel we afscheid nemen van Afas als hoofdsponsor, zijn we ontzettend blij dat een loyale sponsor aan de club verbonden blijft. Dit tekent de unieke samenwerking.’ Wie de nieuwe hoofdsponsor wordt is nog niet bekend. Dat leek Betcity te worden, maar het gokbedrijf heeft zich volgens het Noordhollands Dagblad alsnog teruggetrokken.

Reacties

Cookieinstellingen