Menno Vloon en Jessica Schilder in Diamond League Doha

Foto: Wikimedia/ Alainalele1

Polsstokhoogspringer Menno Vloon uit Krommenie en kogelstootster Jessica Schilder uit Volendam zijn de enige twee Nederlandse atleten die vrijdag meedoen in de seizoensopener van de Diamond League in Doha. Ze treffen beiden een veld met topatleten.

Doha is de eerste in de toonaangevende serie van vooralsnog dertien atletiekwedstrijden dit jaar. Nederlands recordhouder Vloon springt onder anderen tegen de Zweed Armand Duplantis, die bij de WK indoor de titel veroverde in een wereldrecord van 6,20 meter. Vloon heeft 5,96 als hoogste sprong en Nederlands record staan. Schilder neemt het onder anderen op tegen de Amerikaanse Chase Ealey, die bij de WK indoor in maart in Belgrado zilver pakte. Schilder verraste daar met een bronzen medaille met een Nederlands record van 19,48 meter. In de buitenlucht kwam ze dit jaar al tot 18,89.

Topaffiche in Doha is de 200 meter bij de mannen met olympisch kampioen Andre De Grasse, wereldkampioen Noah Lyles en Fred Kerley, winnaar van olympisch zilver op de 100 meter.

Reacties

Cookieinstellingen