Nauwere samenwerking om sporttalenten te stimuleren

Foto: Gemeente Zaanstad

Het Sportbedrijf Zaanstad en de stichting Topsport Zaanstreek gaan hun samenwerking intensiveren om de  ondersteuning van aanstormende sporttalenten te versterken. Hiermee willen zij hen helpen hun weg naar de top te vinden.

De stichting Topsport Zaanstreek is vijftien jaar geleden ontstaan op initiatief van oud-topsporters. Zij wilden hun kennis en ervaring inzetten voor jonge opvolgers. Eén van die talenten is polsstokhoogspringer Menno Vloon, die uiteindelijk meervoudig nationaal kampioen werd. De financiële middelen die de stichting van de gemeente krijgt worden gebruikt om sporters trainingen, bemiddeling en toegang tot verschillende netwerken te bieden. Wethouder Gerard Slegers van Sport sprak hiervoor zijn waardering uit tijdens een lunch met de leden van de stichting Topsport en het Sportbedrijf.

Ongeloofelijk belangrijk

Hierbij werd teruggeblikt op de afgelopen jaren en het vele goede werk dat door de stichting is verzet. Er werd echter vooral naar de toekomst gekeken. ‘Sport is ongeloofelijk belangrijk. En onze Zaanse talenten verdienen de mogelijkheden om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen. Als gemeente faciliteren we dat waar mogelijk. De leden van stichting Topsport zetten zich met hart en ziel om onze talentvolle Zaanse sporters verder te helpen. Ik ben blij dat zij nu nog intensiever gaan samenwerken met het Sportbedrijf Zaanstad,’ zei Slegers.

Door de bundeling van ervaring en nieuwe energie kan de talenten de ondersteuning bieden die zij nodig hebben. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat deze samenwerking succesvol is,’ zo wenste de wethouder zijn lunchgezelschap succes en bekrachtigde dat met een bos bloemen. Topsport Zaanstreek is een samenwerking tussen de stichting Topsportfonds Zaanstreek en de gemeenten Zaanstad en Wormerland.

Reacties

Cookieinstellingen