‘Maak winterzwemmen altijd mogelijk in buitenbad Crommenije’

Foto: Sportbedrijf Zaanstad

De PvdA, De Socialisten en het CDA steunen de petitie om buitenzwemmen ’s winters mogelijk te maken in De Crommenije in Krommenie en vragen het college op welke termijn dat daarvoor met een plan inclusief een financiële onderbouwing kan komen. Vanwege groot onderhoud valt deze winter af.

Het trio vraagt ook naar een evaluatie van de openstelling van vorige winter. toen het Mirandabad in Amsterdam een trend zette en het buitenbad van De Crommenije zoveel zwemmers trok dat de aanvankelijke openingstijden verruimd werden. ‘Voor de mens is bewegen en sporten een essentiële basisbehoefte. Doen we dit niet dan zal ons algehele welbevinden inboeten. We worden stijf, verliezen kracht en conditie en overgewicht ligt op de loer. Maar minstens zo belangrijk: onze lichamelijke weerstand tegen ziekten zoals Covid neemt af,’ luidt de boodschap bij de petitie die om een herhaling vraagt. ‘En vergeet ook niet ons geestelijk welzijn: mensen worden namelijk gelukkig van sporten.’

Buitenzwemmen in de winter blijkt steeds meer aan populariteit te winnen, zien de PvdA, De Socialisten en het CDA en ook zijzelf zijn er enthousiast over. Ze hopen donderdagavond een eerste indicatie te krijgen hoe in het college gedacht wordt over het voorstel om dat structureel mogelijk te maken. Welke kansen en risico’s ziet het college wat dit betreft?

Reacties

Cookieinstellingen