Vier titels voor Yoeri Havik op NK baanwielrennen

Foto: Wikimedia / Nicola

Yoeri Havik is de gouddelver van het NK baanwielrennen in het Omnisport van Apeldoorn. De 30-jarige geboren Zaandammer en kleinzoon van drievoudig wereldkampioen stayeren Cees Stam veroverde maar liefst vier nationale titels.

Na overwinningen op de scratch (maandag) en puntenkoers (gisteren) volgden vandaag op de slotdag van het toernooi zeges op de afvalkoers én op de koppelkoers. Die laatste titel greep hij samen met Zaandammer Cees Bol. Havik troefde eerst in de afvalkoers al zijn concurrenten af. Yanne Dorenbos eindige op dit onderdeel als tweede en Vincent Hoppezak als derde. Daarna was Havik met Bol oppermachtig op de koppelkoers, het onderdeel waarop hij op de Olympische Spelen met Jan-Willem van Schip als vijfde eindigde. Het zilver was voor het koppel Philip Heijnen/Hoppezak en het brons voor Ramon Sinkeldam/Raymond Kreder.

De titel op de 500 meter tijdrit ging naar Steffie van der Peet, die 34,806 seconden noteerde. Tijmen van Loon greep het goud op de kilometer met 1.02,555. Marit Raaijmakers won de afvalkoers bij de vrouwen; Nina Kessler en Marjolein van ’t Geloof veroverden de titel op de koppelkoers bij de vrouwen.

Reacties

Cookieinstellingen