Nieuwe app Le Champion voor ‘ultieme sportbeleving’

Op 8 en 9 januari begint het sportjaar met Egmond-Pier-Egmond.
Foto: Twitter / Johnny Hoogerland

Le Champion heeft voor haar fiets-, hardloop- en wandelevenementen een app ontwikkeld waarmee deelnemers en supporters ‘vóór, tijdens en ná de evenementen kunnen genieten van de ultieme sportbeleving,’ aldus de organisator van onder meer de Dam tot Damloop.

De app maakt live tracking mogelijk en bevat belangrijke evenementinformatie en trainingstips. Hij is vanaf vandaag te downloaden in de App en Play Store. De sportorganisatie spreekt van ‘een mooie beweging op het gebied van digitalisering’. Tot nu toe konden deelnemers van Le Champion-evenementen alleen gebruikmaken van een evenement-app bij grote wedstrijden zoals de Amsterdam Marathon, Egmond-Pier-Egmond en ook de Damloop. Nu zijn alle evenementen gebundeld.

Samenwerking met Join

Le Champion wil voor zowel fietsen, hardlopen als wandelen relevante content  aanbieden. Onlangs is er ook een samenwerking beklonken met Join, een trainingsapp voor wielrenners met schema’s en workouts. Ook die is beschikbaar voor de app-gebruikers van Le Champion. De komende jaren worden naar verwachting nog gestaag nieuwe functionaliteiten toegevoegd.

Reacties