Compaen voor het eerst in derde ronde bekertoernooi

Foto: Tjerk Laan Fotografie

Compaen heeft gisteren voor het eerst de tweede ronde van de bekerstrijd overleefd en daarmee historie geschreven. De Oostzaanse volleyballers hadden het in een poule met een laagvlieger uit de topdivisie en een eerste- en een tweededivisieclub niet slecht getroffen, en daar werd optimaal van geprofiteerd.

Zelfs zonder diagonaal Daniël Homburg, middenblokkeerder Jesse Koopman, spelverdeler Kevin de Jong en libero Mike Kruizinga werd de klus geklaard, met dank aan de jeugdleden Marc Haveman, Cris de Jong, Evert Hankes en Mischa Keasberry en Jelmer Lubberts van heren 4. In sporthal De Vliethorst in Voorschoten werd als eerste afgerekend met de thuisploeg, Gemini / Kangeroes. In de eerste set kon Compaen de hoge en krachtige aanval nauwelijks beteugelen (21-25), maar in de tweede en derde set bleek dat de opponent te veel krachten had verspeeld (25-22 en 15-9).

Debuut Mischa Keasberry

In de tweede wedstrijd tegen Volley2B maakte Mischa Keasberry zijn debuut in een officiële wedstrijd van het eerste herenteam. Na de winst met 25-18 in de eerste set was er voor Compaen tot aan 20-12 in de tweede niets aan de hand. Op een gegeven moment stonden er zelfs vier spelers van Jongens A in het veld, tot groot genoegen van hun coach Sven Vermeulen die ook begeleider van heren 1 is. De set ging echter verloren (22-25), maar in het derde bedrijf kwam het op het nippertje toch nog goed  (15-13).

Volgende ronde thuis

Competitietegenstander Protos was de laatste ploeg die Compaen van een vervolg in het bekertoernooi kon afhouden, maar via 25-20 en 25-17 zegevierde Compaen over de studenten uit Utrecht. Het schijnt dat de kans nu groot is dat de Oostzaners in de eigen sporthal een eredivisionist loten, meldt reporter Marcel Vermeulen.

Reacties