De Slag: eredivisiebad een waterpolostad waardig

Foto: Gemeente Zaanstad

Het college is akkoord met het ontwerp en de kosten van de nieuwbouw van zwembad De Slag op het toekomstige multifunctionele sportcomplex Hoornseveld. Sportwethouder Gerard Slegers is er ‘erg trots’ op dat Zaandam de beschikking krijgt over een eredivisiebad.

De Slag in Zaandam Zuid is verouderd en aan vervanging toe. Het nieuwe zwembad krijgt een centrale plek op het sportcomplex en dankzij zijn afmetingen kunnen de waterpoloverenigingen er eredivisiewedstrijden organiseren met genoeg plek voor fans op de tribune. Het bad voldoet straks aan alle klimaateisen en het wordt aangesloten op het warmtenet.

Alle gebouwen op het Hoornseveld worden gasloos en waar dit mogelijk is wekken ze zelf energie op. De openbare ruimte op en rondom het sportcomplex wordt zo ingericht dat water goed op te vangen is in het groen, maar ook te bergen en af te voeren. Om sportcomplex Hoornseveld goed bereikbaar te maken komen er een aansluiting op de Prins Bernhardweg en een (auto-/fiets)brug vanuit het Oostzijderpark, over de Gouw.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen