Geld uit Haarlem voor duurzamere sportaccommodaties

Foto: Pixabay / Succo

Sportverenigingen kunnen vanaf maandag 1 maart subsidie aanvragen bij de provincie voor kleine besparings- en verduurzamingsmaatregelen aan hun accommodatie. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van ledverlichting, zonnepanelen en het aanbrengen of verbeteren van isolatiemateriaal.

Gedeputeerde Zita Pels zegt in de aankondiging dat duurzaamheid één van de thema’s is waar de provincie sportverenigingen de komende twee jaar bij wil ondersteunen. De ingrepen die nu gesubsidieerd worden lijken klein, maar ‘helaas blijkt dat lang niet alle verenigingen deze ingrepen kunnen uitvoeren zonder financiële bijdrage’. ‘Het is mooi om het op deze manier toch mogelijk te maken. Het zorgt voor een kostenbesparing, waardoor er geld overblijft voor dat wat de verenigingen het liefste doen: sportactiviteiten aanbieden,’ akdus Pels.

Maximaal 10.000 euro

De provincie heeft 150.000 euro vrijgemaakt voor de subsidieregeling. Verenigingen kunnen maximaal 10.000 euro aanvragen. Het toegekende subsidiebedrag mag maximaal 50 procent bedragen van het totale bedrag dat nodig is voor de verduurzamingsmaatregelen. Als de subsidieregeling een succes is, wordt deze volgend jaar opnieuw opengesteld. Meer informatie over de subsidieregeling en de wijze van aanvragen vindt u hier.

Reacties