VriendenLoterij verblijdt KFC met 5000 euro

Foto: Google Street View

De Kooger Football Club is door de VriendenLoterij benoemd tot één van de Clubs van de Week en mag daarom een eenmalige bijdrage van 5000 euro in de kas storten. De club uit Koog aan de Zaan gaat het geld gebruiken voor onderhoud dat wegens een brand moest worden uitgesteld.

Xander Salden van KFC zegt het bedrag heel goed te kunnen gebruiken. ‘In maart 2017 zijn door een brand onze toen net vernieuwdeb kleedkamers en de tribune volledig verwoest. We hebben onze spaarpot moeten gebruiken om die te herstellen en al het verder geplande onderhoud uitgesteld. De toiletten waren de volgende op het lijstje. Dankzij de bijdrage van de VriendenLoterij komen we weer een stap dichterbij het realiseren van de bouw.’

Aanmelden kan nog

Clubs van de Week is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Tot en met 31 december benoemt de loterij 100 organisaties tot Clubs van de Week. Zij krijgen een bijdrage van 5000 euro voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Clubs kunnen zich nog tot en met 30 november aanmelden. Deelnemers aan de VriendenLoterij hebben de mogelijkheid om voor een zelfgekozen organisatie mee te spelen. Steeds vaker kiezen deelnemers ervoor om hun eigen club, vereniging of stichting te steunen.

Reacties