Le Champion start toertochten weer op in de duinen

Foto: Pixabay / Cocoparisienne

Le Champion gaat weer fietstochten organiseren en is ‘erg blij’ dat de eerste toertocht weer op de kalender staat: de Duinentocht op zaterdag 8 augustus in Castricum. Er zijn drie geheel uitgepeilde routes van 40, 75 en 100 kilometer door de duinen.

Met de maatregelingen die getroffen worden kan iedereen verantwoord van start, belooft Le Champion. Er kunnen maximaal 249 fietsers meedoen en inschrijven is alleen online mogelijk en kan hier. De start van alle afstanden is bij Hotel Fase Fier aan de Van Oldenbarneveltweg 25 in Bakkum. Vanaf hier gaan fietsers eerst richting het noorden, behalve de 100-kilometervreters die afslaan naar Wijk aan Zee. De 40 kilometer gaat via Egmond, Bergen aan Zee en het duingebied van Schoorl naar Bergen, om vanaf daar terug te keren naar Castricum.

De 75 en 100 kilometer hebben hun noordelijkste punt bij Sint Maartenszee, waarna alle routes weer terugkeren naar Hotel Fase Fier in Bakkum. De kortste afstand is zeer geschikt voor gezinnen en voor iedereen die (weer of nog) op gang moet komen wat fietsen betreft. De beide langere routes zijn voor de meer geoefende fietsers met een lichte sportfiets of op de racefiets. Uiteraard zijn ook mensen met een e-bike welkom.

Inschrijven tot 7 augustus

Online inschrijven is tot 7 augustus mogelijk. Het inschrijfgeld bedraagt vijf euro voor de ritten van 40 en 75 kilometer en 6,50 euro voor de route van 100 kilometer. Jeugd tot zestien jaar mag al mee voor twee euro. Leden van Le Champion en wielersportbond NFTU krijgen nog eens een korting van een euro. Voor 2,50 euro extra is er een aan de tocht verbonden herinnering te bestellen. Alle deelnemers krijgen een routekaart met een beknopte beschrijving. Ook zijn er GPX-bestanden beschikbaar voor fietsers met een GPS-toestel.

Kastelentocht

Na de Duinentocht staat op zondag 30 augustus de Kastelentocht op de kalender. Die prachtige toertocht langs verschillende Noord-Hollandse kastelen en ruïnes heeft drie afstanden van 40, 65 en 90 kilometer met start en finish in Egmond aan Zee.


Reacties