Richard Douma op WK na val uitgeschakeld in series 1500 meter

Foto: IAAF

Het zit Zaankanters niet mee op de wereldkampioenschappen atletiek in Londen. Zaandammer Richard Douma viel tijdens de series op de 1500 meter terwijl hij op weg leek om zich te plaatsen voor de halve finale.

Douma trapte op de hak van een tegenstander en duikelde voorover. Hij krabbelde nog wel weer op en haalde als laatste de eindstreep, maar de 24-jarige atleet had bij de eerste zes moeten eindigen om door te gaan in het toernooi. Ad Roskam, technisch directeur van de Nederlandse Atletiekunie, heeft protest aangetekend en hoopt hem zo alsnog in de halve finale te krijgen.

Eerder werd polsstokhoogspringer Menno Vloon uit Krommenie bij zijn eerste optreden uitgeschakeld toen hij verkeerd terechtkwam na een mislukte sprong en zijn toernooi in duigen zag vallen. Hij herstelt inmiddels naar tevredenheid van de opgelopen blessure.

Douma nam vorig jaar voor het eerst deel aan een internationaal toernooi voor senioren. Op de Europese kampioenschappen in Amsterdam bleek hij op de 1500 m in de finale uitstekend mee te kunnen komen, maar kwam hij op de finish net 0,14 seconde tekort om een medaille te pakken.

Douma is lid van AV Zaanland en in het dagelijks leven verkoper bij Runnersworld.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen