Eerste Europese straatvoetbalcompetitie start in maart

Foto: Pixabay / Inga Klas

De in Zaandam gevestigde straatvoetbalacademie Streetkings is in Nederland de organisator van de allereerste Europese straatvoetbalcompetitie, de Ghetto Football Euro League 2020.

De elf grootste straatvoetbalbewegingen in Europa organiseren dit jaar van maart tot eind april open internationale toernooien in achtereenvolgens Barcelona, ​​Milaan, Praag, Boedapest, Brussel, Berlijn, Amsterdam / Zaandam, Warschau, Kopenhagen en Dakovo (Kroatië). Het eerste toernooi is op 21 maart in Spanje en de finale is op 13 mei in de Letse hoofdstad Riga. Het hoofddoel van het project Ghetto Football Euro League 2020 is de sociale integratie van verschillende gemeenschapsgroepen door middel van sport. Aan de 3v3-toernooien in alle steden kunnen teams van elke nationaliteit deelnemen.

Finale met 24 teams

De organisatie van het project draagt per land de kosten van vier reizen (voor drie heren- en één damesteam) naar de geselecteerde steden. In totaal 24 teams gaan deelnemen aan de finale in Riga: tien winnende teams van elk land, twaalf teams op basis van de toernooiranglijsten en twee teams uit Letland. Er is nog een internetplatform in de maak voor de onderlinge communicatie en voor informatie richting de fans. Het project wordt mede gefinancierd door de Europese Unie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen