Niet-startende Dam tot Dam-lopers krijgen geld niet terug

Foto: Twitter / Ilona Bregard

De 4000 hardlopers die de Dam tot Damloop misten toen er op zondag 22 september vanwege de warmte en de kans op medische problemen een startverbod van kracht werd krijgen hun inschrijfgeld niet terug. Organisator Le Champion heeft dat de gedupeerden per brief laten weten.

De mensen in de laatste twee groepen die niet meer mochten starten krijgen in maart ter compensatie een kortingscode waarmee ze 25 procent kunnen besparen op het inschrijfgeld voor de Dam tot Damloop van volgend jaar en bovendien een jaar lang een gratis lidmaatschap van Le Champion, waarmee ze zich eerder kunnen inschrijven voor evenementen en bovendien vooraan mogen starten. De vereniging stelt het inschrijfgeld niet te kunnen terugbetalen omdat alle kosten voor de Dam tot Damloop al waren gemaakt. In de algemene voorwaarden van Le Champion staat dat deelnemers in situaties als deze geen aanspraak kunnen maken op restitutie. Een ticket kostte 27,50 euro, met een medaille erbij 34 euro.

Koelbaden

Dit jaar liepen de temperaturen tijdens het evenement met 46.000 deelnemers op tot 25 graden en de organisatie vreesde dat er niet genoeg capaciteit was bij de medische hulpverleners om alle lopers met problemen te kunnen helpen. Door de hoge temperatuur raakten meerdere lopers oververhit en was de maximale capaciteit van de ambulances al bereikt. Twintig mensen kregen direct een ijsbad langs het parcours na een warmteberoerte. Die koelbaden waren dit jaar voor het eerst aanwezig.

Reacties