NK triathlon jeugd & junioren volgend jaar hier gehouden

Foto: Flickr / Phil Roeder

De Nederlandse Triathlon Bond heeft Zaanstad in 2020 de organisatie toegekend van het Nederlands Kampioenschap voor jeugd & junioren. Dat heeft plaats op 14 juni. De locatie is nog niet onthuld, maar Assendelft lijkt voor de hand te liggen gezien het enorme succes van de Triathlon Zaanstad op 8 september.

De bond maakte afgelopen week de toekenning van vijf NK’s bekend. Het kampioenschap lange afstand wordt in 2020 niet gehouden. Nijmegen krijgt, nadat het evenement dit jaar teruggegeven moest worden in verband met vergunningproblemen alsnog het NK sprint toebedeeld. De Gelderse stad is op 6 juni gastheer van de triatleten. Rotterdam krijgt op 11 juli het NK over de olympische afstand. De Willem Alexander-roeibaan is inmiddels een bekende locatie voor veel triatleten, die er ook al tijdens een aantal edities van de Teamcompetities Triathlon te gast waren. Het NK OD voor masters gaat naar het Overijsselse Hardenberg en wordt gehouden op 4 juli. Nieuwkoop is op 7 juni de plek waar het NK over de middenafstand plaatsvindt.

Andere systematiek

Het bondsbestuur beraadt zich dit najaar over de eventuele toekenning van andere NK’s en kijkt daarbij direct met een kritisch oog naar de huidige toewijzingsprocedure. In de Visie 2021+ die komend jaar vormgegeven wordt, komt mogelijk een andere systematiek voor het aanwijzen van NK-organisaties, die meer recht doet aan het aanbod vanuit wedstrijdorganisaties, de vraag van atleten en de kwaliteitseisen die de bond stelt aan kampioenschappen. Daarbij wordt ‘nadrukkelijk ook gekeken naar de al jaren teruglopende belangstelling voor sommige disciplines enerzijds en de almaar toenemende populariteit voor andere disciplines en afstanden’.

Reacties