Rowdy Speldenbrink met persoonlijk record toch geen winnaar klassement Rondje Schoolmeester

Winnares bij de meisjes   Malou de Gauw krijgt bloemen.
Winnares bij de meisjes Malou de Gauw krijgt bloemen.
Foto: Hans Fiere

De wedstrijd over tien kilometer in de Zaanse polder langs molen de Schooolmeester werd gewonnen door Rowdy Speldenbrink, die in 35:05 het Westzaner parcours in een persoonlijk record wist af te leggen.

‘Dit is mijn passie, om ook met deze harde wind een record te lopen. Het vergt extra concentratie omdat de wind afwisselend mee of tegen is. Het is bijna psychologisch. Want je loopt twee rondes, bij de doorkomst moet je er nog een en daar denk je dan hoe ver moet ik nog?’, was het verbaasde relaas van de winnaar. ‘Heerlijk gelopen in heerlijk weer en de wind stoort mij niet’, was de eerste reactie van klassementswinnaar Joost van Galen.

Het 50-jarige Hoofd Spoedeisende Hulp van het VU-ziekenhuis werd de winnaar van het Schoolmeesterklassement zonder zelf de race te winnen: ‘Ik doe wedstrijdritme op na drie maanden blessureleed en ik bereid me voor op de Amsterdam Marathon in oktober. Het is mijn uitlaatklep voor de hectische werkweek die ik heb,’ is zijn nuchtere analyse.

Vrouwen

Ook de vrouwen waren goed vertegenwoordigd in de winderige omstandigheden. Winnares van het damesklassement en van de wedstrijd werd Marleen Heemels en zij zag ‘veel bekenden’. Na een moeilijke periode wist zij onder trainer Louis Dam haar drive terug te vinden en het plezier in lopen weer om te zetten in goede prestaties. ‘Ik loop nu weer met meiden te trainen, wat mij veel plezier geeft. Niet dat het met mannen niet lukt, maar op dit moment voelt dit beter aan,’ glom de Zaanland-atlete van oor tot oor.

Jongens

Bij de jongens was er een opvallende winnaar. De tienjarige Wesley Duyn is voetballer bij De Kennemers in Beverwijk, heeft pas drie loopjes in de benen en is geen lid van een atletiekvereniging. ‘Ik loop lekker en ben niet eens moe,’ zei het looptalent terwijl hij na tweeënhalve kilometer zijn medaille van chocolade bewonderde. ‘Ik ga hem binnenkort wel op een atletiekvereniging zetten, denk ik,’ reageerde zijn vader.

Door de deelname van rond de 125 lopers kon ook de organisatie tevreden zijn, want door de hitte bij de eerste Schoolmeesterloop was er scepsis over het aantal deelnemers en de opbrengst voor het goede doel. ‘We kunnen dit jaar 1000 euro overmaken,’ kon organisator Henk Vos trots aangeven. Het goede doel zijn de straatkinderen van Kathmandu in Nepal, waar oprichtster Lies Vink erg verguld mee was. ‘Er zijn door de aardbevingen van 2015 erg veel mensen op de vlucht geraakt en er zijn nu 80 kinderen die in een school worden opgevangen. Het geld komt erg goed terecht,’ glunderde zij met een verwijzing naar de website  www.straatkinderenvankathmandu.nl.

Uitslag 4e Schoolmeesterloop:

  • Jongens 2.5 km: 1. Wesley Duyn
  • Meisjes 2.5 km: 1. Malou de Gauw
  • 5 km mannen: 1. Ronald Wiering
  • 5 km vrouwen 1. Sandra Ulle
  • 10 km mannen: 1. Rowdy Speldenbrink 2. Marijn Buitendorp 3. Ruben Romkes
  • 10 km vrouwen: 1. Marleen Heemels 2. Ella Teunisse 3. Laura Hyslop
  • Schoolmeesterklassement mannen: 1. Joost van Galen 2. Ruben Romkes 3. Sietse van der Pal
  • Schoolmeesterklassement vrouwen: 1. Marleen Heemels 2. Ella Teunisse 3. Sonja van der Poel

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen