Hellas Sport legt het af tegen sterk Monnickendam

Foto: Pixabay

Hellas Sport heeft het op het laatst van de nacompetitie niet kunnen bolwerken tegen een veel sterker Monnickendam.

Twee keer 3-0 betekent dat de tegenstander een maatje te groot is. Volgend seizoen zullen er harde noten gekraakt moeten worden over de trainingsopkomst. Het lijkt een vriendenteam op de wedstrijddagen, maar op de weg ernaar toe is het vaak passen en meten voor trainer Miel Mans die graag patronen wil trainen die met genoeg spelers gemakkelijker te oefenen zijn.

Nu is het een klasse lager waarschijnlijk wat ontspannener voetballen. Hoewel….

Hercules Zaandam zaterdag

Hercules Zaandam zaterdag heeft betere papieren om in de nacompetitie te overleven.

Het elftal heeft nog steeds de mogelijkheid om naar de derde klasse zaterdag te promoveren na de 0-1 overwinning op Wieringermeer. Het succesvol nemen van de strafschoppenserie na maar liefst 20 penalties zal ze nog lang heugen. Nu zullen de paarswitten het moeten opnemen tegen De Zilveren Schapen (DZS) uit Neck.

Deze confrontatie tussen twee clubs uit onze regio zou wel eens een hele hectische kunnen worden. Beide teams willen de (verschillende) doelstellingen halen die ze hebben gesteld. DZS wil in de derde klasse blijven en Hercules wil er komen. Spannend dus!

Zilvermeeuwen

Zilvermeeuwen is er niet in geslaagd in de nacompetitie de eerste klasse te bereiken.

Het gelijke spel uit de eerste wedstrijd (1-1) werd in Zuid-Scharwoude door LSVV al snel weggepoetst met twee doelpunten (2-0). De Zaandammers liepen daarna achter de feiten aan. De thuisploeg kon zich beperken tot het tegenhouden van de aanvallers uit Poelenburg. Helaas waren de bezoekers niet bij machte dit feit te kantelen.

LSVV die als verdedigende ploeg bekendstaat trok aan het langste eind en wordt voor het eerst in het 91-jarig bestaan eersteklasser. Zilvermeeuwen zal moeten proberen het volgende seizoen het in de tweede klasse beter te doen, zodat ze voor de nacompetitie klaar zijn. Kampioen worden, dus!

WSV ’30

WSV ‘30 heeft de kansen om in de derde klasse te blijven met beide handen aangegrepen. In de best-of-three staat de Wormerse ploeg na winst op Strandvogels (4-2) nu gunstig op de tweede plaats en zal donderdag in Warmenhuizen tegen VIOS met de billen bloot moeten. VIOS won namelijk de uitwedstrijd tegen Strandvogels met 0-5. De club uit Wervershoof is nu uitgeschakeld.

De wedstrijd aan De Middellijn in Wormer had een nog betere uitgangspositie kunnen opleveren, want er werd bij de 3-0 stand uit buitenspelpositie gescoord door de spits van dienst Steven Groot. Even later werd dat toch rechtgezet (4-0). Door schoonheidsfoutjes in de verdediging konden de bezoekers nog twee ballen over de doellijn krijgen, waardoor de stand ongunstiger werd voor de laatste wedstrijd tegen VIOS.

Het zal geen eitje worden in Warmenhuizen, maar kansen zijn er altijd. Bij de Wormers zitten wel vier spelers die volgend seizoen niet terugkeren, onder wie Tom Weijers en Collin Saft.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen