Eerste Open Zaans Kampioenschap Inline-Skaten op 1 september

Foto: Wikipedia

STG Zaanstreek huurt op zondag 1 september de inline-skatebaan de Purmerring in Purmerend af om het Eerste Open Zaans Kampioenschap Inline-Skaten te verrijden. Deelname aan dit kampioenschap staat open voor alle leden van STG Zaanstreek én alle inwoners van de Zaanstreek met een postcode die begint met 15.., dus ook van Wormerland en Oostzaan.

De opzet van de wedstrijd is laagdrempelig om iedereen de kans te geven om kennis te maken met de sport. De Olympische gedachte is van toepassing: meedoen is belangrijker dan winnen. Iedereen van acht tot 80 jaar is welkom en kan worden ingedeeld bij de wedstrijd. Het belangrijkste is dat deelnemere het leuk vinden om te skeeleren – of inline-skaten, zoals dat tegenwoordig heet.

Aanmelden kan tot en met 26 augustus via de website van STG Zaanstreek, www.stg-zaanstreek.nl en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel eigen skates meenemen, een helm is verplicht en pols- en kniebeschermers worden aangeraden. De baan aan het Trimpad 10 is open vanaf 10:30 uur en om 11:00 uur kunnen de deelnemers inrijden. De wedstrijden duren tot uiterlijk 13:00 uur. Op de piste van 200 meter worden verschillende onderdelen verreden, zoals een tijdrit, sprint en puntenkoers.

 

Reacties