Na de Crommenije nu ook sporthallen rookvrij

Foto: Google Street View

Met ingang van deze maand heeft het Sportbedrijf Zaanstad het Topsportcentrum De Koog, de sporthallen Zaandam-Zuid en De Tref en het sportcentrum van het Trias VMBO in Krommenie rookvrij verklaard.

Rokende bezoekers dienen voortaan buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. Bij de entree en ook in de buitenruimte rond de gebouwenworden rokers geweerd. De hoop is dat hierdoor voorkomen wordt dat de volgende generatie gaat roken of schade oploopt door meeroken. Verenigingen die zich willen aansluiten bij de Rookvrije Generatie van het Longfonds, De Hartstichting en KWF Kankerbestrijding kunnen online een informatie pakket aanvragen. Eerder verbood voetbalclub AZ het roken al op het trainingscomplex in Wijdewormer.

Ook Crommenije rookvrij

Het Sportbedrijf Zaanstad beheert naast de vier sporthallen ook de zwembaden de Crommenije, De Slag en Zaangolf en ruim 30 gymzalen. In navolging van vele andere buitenbaden, pretparken en speeltuinen is de nieuwe Crommenije vorige zomer rookvrij gemaakt, op een kleine zone na. Op de ligweide en de rest van het terrein mag niet meer gerookt worden. Wat de gymzalen betreft – die allemaal door derden gehuurd kunnen worden voor sportieve activiteiten – wordt roken niet specifiek genoemd.

 

'

Reacties

article
29466
Roken voorbij in en rond vier sporthallen Sportbedrijf Zaanstad
Met ingang van deze maand heeft het Sportbedrijf Zaanstad het Topsportcentrum De Koog, de sporthallen
https://zaanstad.nieuws.nl/sport/29466/na-de-crommenije-nu-ook-sporthallen-rookvrij/
2019-03-03T08:05:19+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/389/2019/03/03080333/trias.png
Sport