Talentendagen voor jonge (zaal)voetballers in Krommenie

Foto: Pixabay

Jonge voetballers geboren in 2008 en 2009 kunnen op woensdag 2 januari en vrijdag 4 januari meedoen aan de talentendagen in sportcentrum Trias aan de Saendelverlaan 1 in Krommenie om kennis te maken met zaalvoetbal. Daarnaast maken de opvallendste spelertjes kans op een uitnodiging om in het jeugdteam van FCZSW JO-11-1 te komen spelen.

In Nederland wordt het belang van zaalvoetbal steeds groter en ook internationale voetbalsterren als Neymar geven aan dat zaalvoetbal helpt om een betere speler te worden. Het zaalvoetbal is ontstaan in Uruguay en Braziliƫ en de daar in de zaal geperfectioneerde vaardigheden en technieken waren al snel op het veld terug te zien bij de nationale ploegen.

Voordelen legio

Uit een statistisch onderzoek waarin zaalvoetbal werd vergeleken met boardingvoetbal is gebleken dat spelers 210 procent meer balcontact hebben en vanwege de beperkte ruimte en voortdurende druk van de tegenstander en zijn een betere balbeheersing en techniek nodig. In combinatie met de regel dat het spel binnen vier seconden hervat moet worden zorgt dat ervoor dat spelers leren om sneller te spelen en te denken.

En zo kleven er nog legio voordelen aan zaalvoetbal, waarmee op de beide dagen in het begin van het nieuwe jaar tussen 18:45 en 19:45 uur kan worden kennisgmaakt. Aanmelden kan via de app/gsm op 06-53334163 of via e-mail naar [email protected]. Voor meer informatie zie ook de website www.fczsw.nl

 

 

 

 

Reacties

0