Regionaal trainingscentrum voor waterpolo in De Slag in Zaandam

Foto: Wikimedia

Zaandam krijgt regionaal trainingscentrum voor waterpolo, meldt de KNZB. Dat is vooal te danken aan de inspanningen van leden van zwemvereniging de Zaan in Zaandam, die al in juni vorig jaar een pitch hielden om in aanmerking te komen voor Rabobank Verenigingsondersteuning.

Dat waren toen meteen drie projecten – voor schoolzwemmen, trimzwemmen en een regionaal trainingscentrum waterpolo (RTC) – en uiteindelijk werd besloten dat de oprichting van een RTC het project zou worden dat de bank wilde steunen. Vanaf dat moment kwam Hans Stam, lid van de topsportcommissie van ZV de Zaan, in beeld om een plan te schrijven. Ook waterpolofans Henk Happe en Sander ten Broek waren er nauw bij betrokken.

Start in september

De afgelopen maanden werden veel gesprekken gevoerd met de Koninklijke Nederlandse Zwembond, Topsport Zaanstad, Sportbedrijf Zaanstad en de zwemverenigingen in de regio. Inmiddels is duidelijkdat er deze maand al gestart kan worden in zwembad De Slag in Zaandam.

Goedkoop is het nog niet voor de deelnemende sporters: 1000 euro per jaar voor vier trainingen per week, bovenop het normale clublidmaatschap. In eerste instantie gaan 24 jongeren in de leeftijd van dertien tot achttien jaar van start die voorheen naar Zeist moesten voor landelijke selectietrainingen.

Naar een hoger plan

De zwembond ondersteunt het project door de RTC-trainers topcoach opleidingen aan te bieden evenals begeleiding en sturing via SuperCoach Online, een computerprogramma om trainingsprogramma’s op te stellen, bij te werken en te delen met andere trainers en coaches. Zo kunnen talenten nog veel meer ondersteund worden en de waterpolosport in Noord-Holland naar een hoger plan worden getild.

Het komende jaar krijgt het RTC-bestuur (in oprichting) ook nog ondersteuning van de Rabobank Zaanstreek. Dit jaar wordt gewerkt met een begroting van 40.000 euro.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen