Niki Terpstra terug in de Tour: kansrijk voor zege in negende etappe

Foto: Still uit YouTube-video Wielerflits

De Tour de France wordt dit jaar extra leuk voor Zaanse wielerfans door de deelname van Niki Terpstra. Hij is door Quick-Step Floors opgenomen in de definitieve selectie voor de koers die op 7 juli van start gaat in Noirmoutier-en-l’Île en de 29e in Parijs eindigt.

Terpstra (34) reed de Tour vier jaar geleden voor het laatst en eindigde toen op de 94e plaats, de beste klassering in zijn zes deelnames. De geboren Beverwijker die al jaren als Zaankanter wordt beschouwd vanwege zijn woonplaats Assendelft wist nog nooit een etappe te winnen in een van de drie grote rondes. Wel boekte hij grote successen in de klassiekers. Zo sleepte hij dit jaar al de zege in de Ronde van Vlaanderen binnen.

Negende etappe

Alle ogen zullen op hem gericht zijn in de negende etappe, die hem op het lijf geschreven lijkt vanwege de gelijkenissen met de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix. Die won Terpstra in 2014. Ook in de ploegentijdrit die op maandag 9 juli wordt verreden wordt van hem een leidende rol verwacht in de Belgische formatie van Patrick Lefevere.

 

Het parcours van de Tour de France van dit jaar kunt u hier downloaden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen