Erkenning veilig sportklimaat voor Choku Gym Poelenburg

Foto: Google / Stichting Budoclub Choku

De Poelenburgse sportschool Choku Gym staat bekend om de grote sociaal-maatschappelijke betrokkenheid en is hofleverancier van de Nederlandse karateselectie. Sinds gisteren is hij ook erkend voor het veilig sportklimaatbeleid. Choku is de eerste Zaanse sportschool die dat gelukt is.

Choku was in Zaandam omstreeks 2009 één van de initiatiefnemers van het project ‘In veilige handen’ omdat de sportschool zich toen al realiseerde hoe belangrijk het is om ervoor te zorgen dat iedereen in een veilige omgeving kan sporten. Inmiddels is dat in een veel grotere kring doorgedrongen en is er zichtbare erkenning voor verenigingen met een veilig sportklimaatbeleid. Zij hebben maatregelen geïmplementeerd op het gebied van het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en het aannamebeleid, een vertrouwenscontactpersoon aangesteld en omgangs- en gedragsregels opgesteld.

Voor jong en oud

Het team van van ruim 100 vrijwilligers van Choku Gym zorgt naast het verzorgen van verschillende verdedigingssportlessen zorgt ook voor activiteiten zoals uitstapjes en bijles voor de jeugd uit de buurt. Gezinnen die niet beschikken over voldoende financiële middelen kunnen toch sporten bij Choku Gym, want samen wordt gezocht naar de mogelijkheden om alle kinderen en ook volwassenen toch te laten meedoen. Gisteren ontving de vereniging de erkenning voor het veilig sportklimaatbeleid uit handen van Quintin Misiedjan (Coördinator Sport & Preventie Zaanstad) en Carlo de Vries (verenigingsondersteuner van het Sportbedrijf Zaanstad). Het bord dat staat voor deze erkenning is overhandigd aan trainer Ivan Nikolov, secretaris Patrick van Hees en penningmeester Jos Vork.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen