Vuurwerk in Zaandam na winst op WK, kou houdt fans binnen

Foto: Twitter

Onder andere in Zaandam is gisteren na de 3-1 winst van Oranje io de Verenigde Staten op het WK in Qatar vuurwerk afgestoken. Vanwege de kou werd er echter vooral binnenshuis, in de kroeg of in het clubhuis gefeest.

Voorafgaand aan het duel, waarmee het Nederlands elftal als eerste doordrong tot de kwartfinales viel in de winkelstraten op dat het publiek graag om 16:00 uur wilde klaarzitten. Zo gingen klanten van een Jumbo in Voorburg tien minuten voor de aftrap massaal naar de kassa, om in een lange rij te wachten tot ze konden afrekenen. De wedstrijd in de kwartfinales tegen Argentinië wordt vrijdagavond uitgezonden op grote schermen in de Johan Cruijff ArenA. De KNVB zet dan weer het zogeheten Huis van Oranje op poten. Het duel begint om 20:00 uur.

Sinterklaas

De KNVB organiseerde bij de drie groepswedstrijden ook het Huis van Oranje. Het eerste duel met Senegal was voor zo’n 4000 genodigden te zien in Afas Live, de wedstrijden tegen Ecuador en Qatar werden uitgezonden in de ArenA. Daar kwamen steeds zo’n 30.000 bezoekers op af. De voetbalbond besloot het duel met de VS niet uit te zenden in de ArenA, omdat werwacht wordt dat veel Nederlanders dit weekeinde Sinterklaas vieren en de animo daarom beperkt zou zijn. Voor en na de wedstrijd en tijdens de rust zijn er vrijdag optredens van artiesten als Rolf Sanchez, Diggy Dex en Mart Hoogkamer.

Reacties

Cookieinstellingen