ZVC’22 hoopt komend seizoen op één plek te spelen

Foto: YouTube /Voetbalvaria

Voorzitter Ard-Jan van Tilborg van onze nieuwste fusieclub ZVC’22 hoopt met ingang van het voetbalseizoen met alle elftallen te kunnen spelen op het sportcomplex aan de Sportlaan in Zaandam, ‘maar dan moet echt alles meezitten’. Nu wordt er ook nog gepeeld op de velden aan de Karel Lotsylaan, eerder het domein van Zaanlandia.

FC Zaandam en Zaanlandia zijn opgegaan in ZVC’22 om dreigende knelpunten op het gebied van ledenaantallen, voldoende vrijwilligers en/of financiën robuuster te kunnen aanpakken. Dat er nu nog op twee complexen gespeeld moet worden is een tegenvaller en ook nooit de bedoeling geweest, vertelde Van Tilborg aan VoetbalVaria. Maar de voorbereidingen voor de bouw aan de Sportlaan zijn in volle gang en onlangs is ook gestart met de aanleg van de eerste mini-arena. Het ontwerp voor het clubgebouw is ‘bijna definitief’ en idealiter kan het in het voorjaar van 2024 in gebruik worden genomen.

Gewijzigde plannen

‘Het was in eerste instantie de bedoeling dat de huidige kantine en kleedkamers gesloopt zouden worden en dat we tot die tijd gebruik zouden gaan maken van de kantine van de aangrenzende tennisvereniging. Maar afhankelijk van de te verwachtte bouwstromen op het complex en de veiligheid die er gegarandeerd moet worden tijdens het bouwen, zijn we nu in gesprek om de huidige kantine en een deel van de kleedkamers zo lang mogelijk te behouden,’ aldus de voorzitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen