Charles Langat en Margaret Kipkemboi pakken winst in Zaandam

Het was een kletsnatte wedstrijd.
Het was een kletsnatte wedstrijd.
Foto: Twitter

De Keniaanse atleet Charles Langat heeft de 36ste editie van de Dam tot Damloop gewonnen en bij vrouwen ging de winst naar zijn landgenote Margaret Kipkemboi. De hardloopwedstrijd over tien Engelse mijl van Amsterdam naar Zaandam trok dit jaar 38.000 deelnemers.

Langat (33) realiseerde een (officieuze) tijd van 45 minuten en 9 seconden en dat was een kloof met de tijd van de Nederlandse hoop Abdi Nageeye, die 47.47 klokte. De 29-jarige Kipkemboi kwam over de streep in 50.38 (officieus). Dit jaar pakte ze eerder brons op de 10.000 meter bij de WK atletiek in Eugene en won ze de halve marathon van Barcelona. Kipkemboi was met de vrouwen ruim zes minuten eerder gestart dan de mannen en bleef Langat net voor. De beste Nederlander bij de mannen was Khalid Choukoud, in een tijd van 46:30. Bij de vrouwen was debutante Diane van Es de rapste met een tijd van 54.44.

Choukoud ‘superblij’

Bij AT5 zei Choukoud ‘superblij’ te zijn met zijn tijd, die hem de vijfde plaats opeverde. ‘Ik zit middenin de voorbereiding van de marathon van Amsterdam. Mooi om hier als eerste Nederlander te finishen. Ik voelde me echt goed, in beter weer had ik hier onder de 46 minuten kunnen lopen. Maar met 20 kilometer per uur is dit een goede voorbereiding op de marathon’. Choukoud verdedigt op 16 oktober in Amsterdam zijn Nederlandse titel op de marathon.

Reacties

Cookieinstellingen