Krachtige groepstraining voor meiden vanaf zes tot twaalf jaar

Foto: Heartful Kidz Coaching

ADVERTORIAL – KRAGT-training is een krachtige groepstraining voor meiden vanaf zes tot twaalf jaar. De training geeft hen inzicht in het sociaal handelen. De meisjes leren zichzelf beter kennen, waardoor ook het contact met anderen verbetert. Dit vergroot de weerbaarheid, de sociale vaardigheid en het zelfbewustzijn. Uw dochter krijgt meer zelfvertrouwen.

Ieder meisje is onderdeel van een groter geheel. Ze maakt deel uit van verschillende systemen zoals het gezin, de familie, vrienden, school, sport en de wereld waarin we leven. Tijdens de KRAGT- training leert uw dochter hoe het zich voelt en gedraagt binnen die systemen. De plek en/of het gedrag van uw dochter kan per systeem verschillen. Bijvoorbeeld: thuis is ze de oudste en meestal open en vrolijk, terwijl ze in de klas misschien een van de jongsten is en introvert gedrag laat zien.

Keuzes en gevolgen

Wij laten uw dochter zien wat de keuzes zijn met betrekking tot loyaliteit in het gezin en de groep: erbij horen (soms ten koste van jezelf) tegenover de andere keuze; dicht bij jezelf blijven, waardoor je jezelf mogelijk buiten de groep zou kunnen plaatsen. In de training komen onderwerpen aan de orde als ‘wat is de invloedsfeer van anderen op jou?’ en ‘hoe geef je je grenzen aan en hoe kun je er toch bij horen, zonder jezelf te verliezen en trouw te blijven aan je eigen gevoel?’

Zelfvertrouwen neemt toe

Als meiden zichzelf beter leren kennen en dit soort keuzes bewuster kunnen maken, hebben ze een sterke basis voor hun  verdere ontwikkeling. Uw dochter leert haar eigen grenzen en die van anderen kennen en respecteren. Ook is er aandacht voor hoe je kunt omgaan met gevoeligheid of boosheid, faalangst en onzekerheid, hoe je goed voor jezelf en de ander zorgt. Uw dochter leert haar eigen talenten en kwaliteiten beter kennen en gebruiken, waardoor het zelfvertrouwen en de eigenwaarde toenemen.

De KRAGT-training is een multi-sensorische training: door de grote diversiteit in dynamische oefeningen en (creatieve) werkvormen wordt er verbinding gemaakt tussen hoofd, hart en handen.

Praktische informatie

De KRAGT- training bestaat uit vijf lessen van twee uur, de kosten zijn 185 euro. Heartful Kidz Coaching geeft de training in kleine groepjes van vier meiden.

Op dinsdag 5 oktober start er weer een KRAGT-training voor meiden van negen tot en met twaalf jaar; voor meer informatie kunt u kijken op de website: KRAGT-training

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Heartful Kidz Coaching

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen