Wilders niet naar asiel na rumoer onder antifascisten

Geert Wilders
Geert Wilders
Foto: Wikimedia.org

PVV-leider Geert Wilders en zijn partijgenoten Dion Graus en Vicky Maeijer hebben hun voorgenomen bezoek aan het dierenasiel van Stichting Dierenzorg in Zaandam afgeblazen nadat Zantifa, de antifascistische actie uit de Zaanstreek, had opgeroepen donderdag bij het asiel tegen hun komst te demonstreren.

Zantifa schreef op zijn Facebookpagina dat het stichtingsbestuur van Dierenzorg zich als gastheer van Wilders vereenzelvigde met diens standpunten. ‘De PVV gebruikt Dierenzorg alleen om stemmen te winnen bij dierenvrienden, ook al staat er niets in hun hele politieke agenda over dieren. Wij hopen daarom ook dat Dierenzorg af gaat zien van de komst van Wilders en beseft dat je altijd politiek verbonden bent als je iemand zoals Geert Wilders ontvangt.’

De PVV heeft nog niet gereageerd op de ontwikkelingen en het dierenasiel komt later met een officiƫle verklaring. Het bezoek was op de rails gezet door Dion Graus, die zich als Tweede Kamerlid profileert als een pleitbezorger voor dierenwelzijn.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen