Nieuwe site met volop tips om te blijven bewegen

Foto: Gemeente Zaanstad

De nieuwe gemeentelijke website blijfinbeweging.Zaanstad.nl gaat inwoners met tips en ideeën helpen om in beweging te blijven. Veel mensen komen in deze coronatijd minder vaak buiten, ze zitten meer en bewegen minder. Dat is geen goede ontwikkeling.

‘Juist in deze tijd is het zinvol als mensen blijven bewegen. Wandelen met een buurvrouw in de wijk en genieten van de zon op je gezicht heeft zowel fysiek als mentaal een positief effect. Blijf niet binnen zitten en ga bewegen,’ zegt huisarts en voorzitter van de Huisartsenvereniging Zaanstreek – Waterland Maaike Rietbergen in de aankondiging.

Sportwethouder Gerard Slegers voegt daaraan toe dat de gemeente optrekt met scholen, maatschappelijke partners, verenigingen en aanbieders om te stimuleren inwoners van jong tot oud in beweging blijven. Hieronder enkele tips om fit te blijven:

  • In Zaanstad staan fitnesstoestellen speciaal voor ouderen die gratis te gebruiken zijn, zoals een fiets- en een crosstrainer om conditie op te bouwen en vet te verbranden. Ze zijn te vinden in verschillende Zaanse parken. Het overzicht hiervan staat op de nieuwe website: www.blijfinbeweging.zaanstad.nl.
  • Buitenzwembad De Crommenije in Krommenie is sinds 5 februari open. Eerder dan anders, zodat het nu al mogelijk is om lekker buiten te zwemmen. Het zwemwater is rond de 20 graden. Op www.sportbedrijfzaanstad.nl staan de openingstijden en de mogelijkheid om online een plekje te reserveren en een kaartje te kopen.
  • Het Sportbedrijf Zaanstad heeft veel beweegtips voor senioren (55+), onder andere op het gebied van wandelen, fietsen en thuis sporten.

Reacties

Cookieinstellingen