Stem voor ontwerp tijdelijk park in het stationsgebied

Foto: Gemeente Zaanstad

Nu de overdekte fietsenstalling aan de westkant van het station open is en de fietsenrekken op het stationsplein in Zaandam zijn weggehaald is daar een leegte ontstaan die de gemeente tijdelijk wil opvullen tot er bebouwing wordt neergezet. Dat gaat namelijk nog wel vijf jaar of langer duren.

 

 

 

 

Er zijn daarom twee ontwerpen gemaakt voor het plein tussen het Ebbehout en de Houtveldweg, die u hier meer in detail kunt beijken. Gedacht wordt aan een meer parkachtig karakter, waar je in de zomer niet wegbrandt maar verkoeling vindt en waar kinderen kunnen spelen. Een plek om even te ontspannen en toch de dynamiek van het stationsgebied te beleven. Inwoners van Zaanstad kunnen nu kiezen voor één van de twee door te stemmen op het ontwerp dat zij het mooiste vinden.

Geen grote verschillen

Het verschil in de inrichting is niet zo groot. Er is veel groen, er zijn plekjes om te zitten, met bloemen en heesters waardoor er een plek ontstaat waar mensen echt even tot rust kunnen komen. In de tekeningen kunt u een bovenaanzicht zien van de ontwerpen. Hebt u ze bekeken en heeft u een favoriet: stemmen kan hier. U hebt tot en met woensdag 4 november de tijd om dat te doen.

 

Reacties