Aanleg speelplaats de Groene Arend in Wormerveer weer stap dichterbij

De Groene Arend in Wormerveer.
De Groene Arend in Wormerveer.
Foto: Google Streetview

Een deel van de Groene Arend in Wormerveer, tussen de huisnummers 19 en 53, wordt een speelplaats. Omdat de omgeving wel bereikbaar moet blijven voor hulpverleners en bezorgdiensten, krijgt het gebied de status woonerf. Er komt met uitzondering van één gehandicaptenparkeerplaats geen parkeergelegenheid.

Om geluidsoverlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken zijn de toestellen in vergelijking met eerdere schetsen opgeschoven naar het midden van de speelplek en is ook het nieuw aan te leggen pad centraler komen te liggen. Het kunstgras wordt groen, er komt een haagje bij het water (die door bewoners wordt geadopteerd) en er zijn mogelijkheden voor groenadoptie.

De speelplek in nieuwbouwwijk de Rietvelden wordt geschikt voor kinderen in de leeftijd van een tot twaalf jaar en krijgt daar waar nodig een ‘valveilige’ ondergrond. Het nieuwe pad is alleen bedoeld voor bestemmingsverkeer van het Evean-gebouw. Parkeren is verboden, in- en uitstappen is wel toegestaan.

Wanneer precies met de uitvoering wordt begonnen is nog niet duidelijk; de bezwaarprocedure is net begonnen. Belanghebbenden hebben nu dus zes weken de tijd om hun grieven kenbaar te maken. Het werk gaat uiteindelijk ongeveer drie weken duren. Alle woningen blijven gedurende die tijd normaal bereikbaar.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen