Balies gemeente niet meer open zonder afspraak

Foto: Pixabay / Tumisu

Wie iets te regelen heeft met de gemeente – van het aanvragen van een paspoort aanvragen tot het aangeven van de geboorte van een kind – kan dat sinds vandaag alleen nog doen op afspraak. Ook het afhalen van documenten kan vanaf nu niet meer op de bonnefooi. ‘Hiermee bent u op het afgesproken tijdstip gelijk aan de beurt, zonder wachttijd,’ aldus de gemeente.

Een afspraak inplannen kan via de website zaanstad.nl, ‘met op de homepagina een blauw blokje met de tekst Afspraak maken, zo werd eerder gemeld, maar dat blokje is nog niet verschenen (zie hieronder). Nadat dat wel is gebeurd moet op de vervolgpagina moet nog een keer op het blokje Afspraak maken worden geklikt en daarna is de keuze aan de burger wat hij of zij wil regelen. Wat wel al lukt op dit moment is de zoekterm ‘afspraak’ intikken en vervolgens op Afspraak maken klikken (middelste afbeelding), waarna de vervolgpagina verschijnt en via het rode blokje datum en tijd geregeld kunnen worden (onderste afbeelding). 

Wie het lastig vindt om op de website een afspraak te maken, kan bellen naar het nummer 14075. De medewerker van de gemeente maakt dan aan de telefoon een afspraak voor u. In het stadhuis zelf kunnen de gastvrouwen en –heren ook ter plekke een afspraak regelen, misschien nog voor dezelfde dag en anders voor later. Voor een bezoek aan het gemeentearchief is het alleen op donderdagavond nodig om een afspraak te maken.

 

Reacties