Heringericht Westerwindpad 26 juli officieel geopend

Foto: Gemeente Zaanstad

Wethouder Openbare Ruimte Gerard Slegers opent op vrijdag 26 juli het nieuw ingerichte Westerwindpad. De werkzaamheden om het pad  ‘landschappelijk, recreatief en ecologisch interessanter te maken voor een breed publiek’ zijn inmiddels zo goed als afgerond.

De gemeente heeft de bestaande gazons opgehoogd en opnieuw ingezaaid. Ook zijn nieuwe bankjes geplaatst en zijn een ecologische oever en een bloemenlint met een kruidenmengsel aangelegd. Daarnaast zijn enkele eenvoudige fitnesstoestellen geplaatst die volgens de gemeente geschikt zijn voor gebruikers van acht tot 88 jaar en zijn er aanmeerplaatsen voor bootjes gekomen. Een belangrijk uitgangspunt van de herinrichting was dat het aangrenzende weidevogelgebied intact blijft. De gazons zijn opgehoogd omdat de bodem aan het zakken is.

De opening van het Westerwindpad is op vrijdag 26 juli tussen 13:00 en 14:00 uur op het gedeelte tussen de Cantate en de Ina Dammanstraat in Zaandam. Alle buurtbewoners en andere gebruikers zijn van harte welkom. Er wordt een korte wandeling gemaakt en er kunnen vragen over het gebied worden gesteld. Naast de wethouder zijn onder andere de aannemer, de projectleider en de stadsecoloog aanwezig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen