Kogerveld, Westzaan, Assendelft en Rosmolenwijk gaan anders scheiden

Foto: Wikimedia

Na Rooswijk, Krommenie, Oud Zaandijk en Koog aan de Zaan zijn de Kogerveldwijk, Westzaan, Assendelft en de Rosmolenwijk aan de beurt voor de introductie van de nieuwe werkwijze bij de afvalinzameling. Er worden daarom inloopbijeenkomsten gehouden voor bewoners die nog vragen hebben.

Alle bijeenkomsten hebben plaats tussen 17:00 en 20:00 uur. Er kan ook nog gereageerd worden op de geplande locaties voor de ondergrondse restafvalcontainers, die worden meegenomen bij het bepalen van de definitieve locaties. De data en locaties zijn:

  • Kogerveldwijk, 26 maart in Het Element, Zilverschoonplein 18 in Zaandam;
  • Westzaan, 9 april in ’t Reght Huys, Kerkbuurt 35;
  • Assendelft, 7 mei in Buurthuis A3, Dorpsstraat 386;
  • Rosmolenwijk, 21 mei, Klampersstraat 1 in Zaandam.

In Oud Zaandijk en Koog aan de Zaan zijn de inlopen inmiddelrs al achter de rug. De tekeningen van de containerlocaties zijn hier online te bekijken. Ongeveer een ween tot twee weken voor de inloopbijeenkomsten ontvangen bewoners thuis nog een uitnodiging per post. Op dat moment komen ook de nu nog ontbrekende locaties online te staan. Hierop kunt inwoners ook reageren per e-mail, en wel via [email protected].

Grijze bak voor plastic

De nieuwe manier van werken betekent dat inwoners herbruikbaar afval apart dienen weg te gooien in drie afvalbakken die aan huis staan. De bestaande grijze afvalbak wordt in de nieuwe situatie gebruikt voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. De groene bak blijft voor gft- en etensresten en de blauwe voor oud papier en karton. Het restafval dat overblijft, brengen inwoners naar een van de ondergrondse containers in de wijk.

Alle informatie over de nieuwe manier van afval inzamelen is te vinden op deze website. Daar is ook te lezen waarom Zaanstad voor deze manier van inzamelen heeft gekozen en worden tips gegeven over het scheiden van afval. Daarnaast is de planning van het hele project er terug te vinden.

 

Reacties