Eigenaren op de wal liggende boten nu in overtreding

Foto: Gemeente Zaanstad

Het is een halfjaarlijks ritueel: inwoners met boten kunnen die op de wal leggen of moeten ze juist naar het water verplaatsen. Het laatste was weer het geval per 1 april: eigenaren van bootjes die nu nog op het gras of in plantsoenen liggen zijn in overtreding.

Vaartuigen in de openbare ruimte naast het water stallen mag pas weer vanaf 1 oktober, als het maaiseizoen afgelopen is. Tot die tijd liggen ze in de weg voor het gemeentelijk groenonderhoud en hinderen ze de groei van de beplanting. Als er tussen 1 april en 1 oktober een boot op de walkant ligt, kunnen mensen daarvan een melding doen. De boot wordt dan eerst voorzien van een duidelijke sticker en gefotografeerd, waarna eigenaren drie dagen de tijd hebben om het vaartuig weg te halen.

Dure nalatigheid

Gebeurt dat niet, dan neemt de gemeente hem mee voor opslag. Welke vaartuigen van welke plek zijn verwijderd is na te lezen in de gemeentelijke bekendmakingen. Om de boot terug te krijgen moet contact worden opgenomen met Hoogwout in Oostzaan. De kosten voor de verwijdering, opslag en administratie bedragen 275 euro, exclusief de stallingskosten van elf euro per dag.

Reacties

Cookieinstellingen