Stroopwafels uit Zaandam Blije Stad... in Brazilië

mei 22 2022, 8:18 Bedrijvigheid
screenshot 20220522 081512
Braziliaanse stroopwafels geproduceerd in een fabriek met de naam Zaandam Blije Stad: in 2023 moet het werkelijkheid worden. Nadat onze stad eerder op de kaart was gezet met de toeristische trekpleister Cidade Zaandam in Nova Petrópolis, wordt er nu 45 miljoen reaal (bijna tien miljoen euro) gestoken in een spin off genaamd Zaandam Vrolijk, in de nabijgelegen stad Feliz.
Hoe de Brazilianen de voor hen tongbrekende namen gaan uitspreken blijft vooralsnog gissen, maar in Feliz (in de Nederlandse vertaling 'Gelukkig' of 'Vrolijk') zijn ze bloedserieus. Afgelopen maand keurde het gemeentebestuur de onteigening goed van de grond waarop de fabriek wordt gebouwd. Die wordt alleen uitgerust met uit Nederland geïmporteerde apparatuur, gaat minstens 50 banen opleveren en moet zo'n half miljoen stroopwafels per dag gaan produceren.

Toerisme

En dat is nog niet alles. Naast de fabriek is door de initiatiefnemers van Cidade ('Stad') Zaandam
een tweede toeristisch park gedacht met een restaurant en in een later stadium ook een hotel. Op 23 mei worden de handtekeningen onder de contracten gezet tijdens een bijeenkomst over de ontwikkeling van het toerisme in Feliz.
[embed][/embed]