De restaurants in Zaandam, Onderdijk en Hoorn van de formule Gewoon Lekker staan te koop. Voor eigenaar Peter Spruit blijft na de verkoop alleen zijn horecazaak in Heerhugowaard over. Spruit wil de restaurants en het concept het liefst samen verkopen, maar eventueel ook afzonderlijk. Hij begint aan een nog onbekend nieuw avontuur.
Het restaurant aan de Dam 2 pal naast de Wilhelminasluis met 80 zitplaatsen op de begane grond ging in 2016 open als derde vestiging van Gewoon Lekker. De rond 110 extra plekken op de eerste etage zijn nooit in gebruik genomen wegens personeelsgebrek. Het pand heeft een totale bedrijfsoppervlakte van 925 vierkante meter en beschikt over twee keukens die volledig operationeel zijn en gescheiden van elkaar kunnen functioneren. De bovenverdieping is daarom ook los te exploiteren met bijvoorbeeld feesten en partijen. Horecamakelaardij Van Alkemare biedt de inventaris van de lunchroom annex het restaurant en de goodwill ter overname aan voor 695.000 euro. De maandelijkse huur voor het pand bedraagt 7240 euro.
[embed][/embed]