Avond over Zero Emission Zones in de Bullekerk

okt 31 2023, 8:43 Bedrijvigheid
screenshot 20220906 112310 915x518 1
De werkgroep mobiliteit van de Green Business Club Zaanstad houdt vanavond in de Bullekerk in Zaandam in samenwerking met de winkeliers- en bedrijvenverenigingen in Zaanstad een informatiebijeenkomst over de invoering van de Zero Emission Zones. Die moeten er vanaf af 2026 gefaseerd komen in Krommenie, Wormerveer en Zaandam .
Tijdens de bijeenkomst wordt gekeken naar mogelijke collectieve oplossingen, zoals Zero Emission Stadslogistiek. Daarnaast is er ruimte om in gesprek te gaan over individuele bedrijfsvraagstukken die komen kijken bij de overgang naar e-mobiliteit en een duurzame bedrijfsvoering. De toegang is gratis; een plek reserveren kan hier . Aan de orde komen onder meer s tadshubs , die dienen om goederen gebundeld te vervoeren met zo min mogelijk kilometers vanaf de rand van de stad en zo min mogelijk lege ruimte in elektrische transportvoertuigen. Directeur Rinse van der Woude van Hubbel Stadslogistiek laat zijn licht schijnen over het vraagstuk welke voertuigen straks nog welkom zijn in de emissievrije zones. En wat zijn de mogelijkheden om dat te financieren?
Na het plenaire gedeelte is er ruimte om aan de informatietafels in gesprek te gaan met de betrokken partijen. Deelnemers zijn Winkeliersvereniging In de Zaanbocht, Doka winkeliersvereniging Krommenie, Stadshart Zaandam, Ondernemersvereniging Zaanstad Zuid (OVZZ), Businesspark Wormerveer, ProMobility, Green Business Club Zaanstad en de gemeente. De bijeenkomst duurt van 19:30 tot 22:00 uur.