McDonald’s Ankersmidplein begonnen met werven personeel

Foto: Libreshot.com / CC0

Het derde McDonald’s restaurant in Zaandam aan het Ankersmidplein opent in september de deuren. Het is nu zaak om in een zeer krappe arbeidsmarkt voldoende personeel te vinden om alles gladjes te laten verlopen. Franchisenemer Peter de Groot ‘wil iedereen een goede kans bieden op leuk werk, dat past in ieders persoonlijke situatie’.

Scholieren en studenten beoordelen de keten als de op vier na beste bijbaan van Nederland, blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau Intelligence Group onder ruim 4000 jongeren. Het is voor het eerst dat McDonald’s in de top vijf van deze lijst verschijnt, die verder bestaat uit grote supermarktketens – met Abert Heijn voorop – en de Wereldwinkel. ‘Ten eerste bieden wij een heel goed, en ruim boven de CAO liggend uurloon. Ten tweede is het bekend dat veel jongeren en studenten bij ons werkzaam zijn, maar ook ouderen met bijvoorbeeld al schoolgaande kinderen of een andere deeltijdbaan hebben we zeer graag binnen ons team.’ Om het werk ook voor inwoners van de dorpen buiten Zaandam aamtrekkelijk te maken gaat De Groot hen een bijdrage in hun reiskosten aanbieden.

Persoonlijke groei

Medewerkers bij McDonald’s krijgen alle ruimte om te groeien. Met de McDonald’s Academy biedt biedt het bedrijf ‘een unieke combinatie van werken en leren’ aan. De afgelopen jaren behaalden tientallen medewerkers zo een erkend MBO-diploma. McDonald’s Nederland heeft in 2020 ook een associate degree programma op HBO-niveau toegevoegd aan de Academy en biedt medewerkers bovendien Nederlandse en Engelse taallessen aan via onderwijsorganisatie EF. ‘McDonald’s ziet taal namelijk als de basis voor werkplezier, begrip en vrijheid voor verdere ontwikkeling.’

Reacties

Cookieinstellingen