Lex Brakenhoff gaat bakkerij Jongwijs Westzaan runnen

Foto: Twitter / Lex Brakenhoff

Lex Brakenhoff gaat de bakkerij bij Jongwijs in Westzaan runnen. Hij kreeg vandaag ter bevestiging een deegroller van zijn jonge Westzaanse collega Bas van Westrop, die besloot om het avontuur van zelfstandig ondernemer toch niet aan te gaan en om in de ochtenduren aan de slag te gaan bij boulangerie Oscar in IJmuiden. ’s Middags bakt hij dan op bestelling.

De symbolische deegroller is een historische, want hij werd eerder al volop gebruikt inĀ  bakkerij De Tarweakker. Die was eerst van de familie De Jong en daarna Smit. Twee jaar geleden droeg dochter Corry Siffels van de laatste bakker de oude deegroller van haar vader over aan Van Westrop. Die bakte tijdens de restauratie van het Rijksmonument in de achtertuin van zijn ouders, onder andere voor restaurant De Waterraaf in de Jachthaven Nauerna.

Opening 9 juli

Nadat hij was afgehaakt als bakker voor Jongwijs sprong Brakenhoff in het gat. De kunst en valkuilen van het ondernemen kunnen de telg uit het familiebedrijf dat sinds 1947 bestaat niet meer verrassen en alles is er nu gericht om op 9 juli zowel Jongwijs als de bakkerij officieel te openen. ‘We kunnen niet wachten om samen tradities nieuw leven in te blazen, en daarnaast mensen te verrassen met nieuwe smaken. En vooral: iedereen verschrikkelijk te laten genieten van het leven. We zien het zonnig tegemoet,’ laat Jongwijs op Facebook weten.

Reacties

Cookieinstellingen