Terrein Jouy en Co krijgt lagere milieucategorie

Foto: Google Street View

Het college heeft een voorbereidingsbesluit genomen om te voorkomen dat er aan het Hof van Zaenden 232 in Zaandam ongewenste ontwikkeligen plaatsvinden in de aanloop naar de inwerkingtreding van het nieuwe bestemmingsplan voor Hofwijk Noord fase 1. Het ontwerp daarvan ligt sinds 9 juni ter inzage.

Met het voorbereidingsbesluit wordt voorkomen dat er op het terrein dat grenst aan het gebied waar woningbouw gepland is activiteiten komen die meer hinder veroorzaken dan in milieucategorie 2 is toegestaan. De bedrijfsvoering van de huidige gebruiker, het snoepdistributiebedrijf Jouy en Co wordt daardoor niet benadeeld.

De Beheersverordening Van Spoorbrug tot Sluis staat op het perceel een bedrijf tot milieucategorie 3.1 toe en dat brengt de beoogde woningbouw in Hofwijk Noord fase 1 in gevaar. Jouy en Co – met milieucategorie 1 – en woningen kunnen prima naast elkaar bestaan. Op de tekeningen staat echter een nieuw woonblok ingetekend op minder dan 30 meter binnen de milieucontour waarvoor 3.1 is toegestaan en dat is andere koek.

Reacties

Cookieinstellingen