Vandaag banenmarkt op Schiphol met 50 werkgevers

Foto: Flickr

Het tekent de staat van het land: op Schiphol is vandaag een banenmarkt omdat de luchthaven naarstig op zoek is naar nieuwe mensen om de zomerdrukte het hoofd te kunnen bieden, maar vanwege een staking en personeelstekorten in het openbaar vervoer is het lastig om er te komen. Voor wie dat lukt is er later vandaag tijd om gesprekken te voeren met potentiële werkgevers.

Bij sommige bedrijven ligt het contract zelfs al klaar, zo wordt gemeld. Ongeveer 50 bedrijven hebben zich voor de banenmarkt aangemeld en Schiphol verwacht zeker 1000 potentiële werknemers te trekken. Bezoekers van de banenmarkt moeten zich vooraf aanmelden. Mensen kunnen onder meer een baan krijgen als beveiliger, buschauffeur, platformmedewerker of grondstewardess en -steward. Er is ook een vacature voor een horlogemaker. Onder de aanwezige bedrijven zijn KLM, bagageafhandelaar Aviapartner, autoverhuurder Hertz, fastfoodketen McDonald’s en de grote beveiligingsbedrijven Securitas, Trigion en G4S.

Zomertoeslag

Om personeel warm te krijgen voor het werk op de luchthaven, maakte Schiphol onlangs bekend een extraatje aan personeel uit te delen. Het gaat onder andere om een zomertoeslag van 5,25 euro per uur bovenop het gewone salaris. De vraag is wel of nieuw personeel op tijd gescreend en opgeleid kan worden om de werkdruk deze zomer te verlichten. Dat proces kan weken zo niet maanden duren, afhankelijk van de functie.

 

Reacties

Cookieinstellingen