Dela wil Associatie Uitvaartverzorging volledig inlijven

Foto: Pixabay / Kees Luising

Coöperatie Dela heeft het initiatief genomen om te komen tot een volledige overname van de Uitvaartvereniging Associatie & IJmond per 1 januari 2023. Dela is al voor 70 procent aandeelhouder van de ook in Zaanstad actieve Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond (officieel Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie).

De Uitvaartvereniging Associatie &  IJmond heeft ruim 30.000 leden en is daarmee één van de grootste regionale coöperatieve uitvaartverenigingen in Nederland. Met de merknamen Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond is UNC in Noord-Holland al ruim 90 jaar actief vanaf negen locaties in de provincie, waaronder in Wormerveer en Zaandam. In totaal verzorgt UNC zo’n 2000 uitvaarten op jaarbasis. De ledenraad van de Uitvaartvereniging Noordhollandse Coöperatie heeft het laatste woord over de overname.

Merknamen blijven

De ledenraad krijgt hierover een voorstel voorgelegd. met als uitgangspunt dat de merknamen Associatie en IJmond blijven bestaan. De Uitvaartvereniging blijft haar functies voor de leden vervullen, zoals het aanbod van ledenconsulenten. De bedoeling is om de UNC-organisatie te integreren in Dela. Als daardoor arbeidsplaatsen komen te vervallen, geldt een sociaal plan. Dela wil het resterende belang overnemen omdat zij het strategische uitgangspunt heeft om een landelijke dekkend netwerk aan uitvaartvoorzieningen te hebben, volledig vanuit de eigen organisatie.

Samenwerking sinds 2007

Bijkomend voordeel voor de leden van Uitvaartvereniging Associatie & IJmond is dat zij via de ledenconsulenten ook gebruik kunnen maken van de ledenvoordelen bij Dela. Denk hierbij aan de notarisservice en de praktische en financiële hulp na een uitvaart. Dela kocht in 2007 een belang van 20 procent in UNC, destijds om haar dienstverlening in Noord-Holland te kunnen vergroten. In 2018 werd dit een meerderheidsbelang van 70 procent. Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond verzorgen op hun beurt in Noord-Holland ook de uitvaarten van de leden van coöperatie Dela. De samenwerking verloopt voor beide partijen naar tevredenheid, aldus een persbericht over de plannen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen